Każdy produkt pochodzenia zwierzęcego ma pełnowartościowe białko. Nie zmienia to jednak faktu, że mleko to nie ma specjalnego zastosowania w zdrowej diecie. Na pewno nie jako źródło białka. Od tego są zalecane źródła jak mięsa, ryby, jaja, nabial.
Kategoria: Mleko i przetwory mleczne Podkategoria: Sery twarogowe Nazwa: Biały twarożek Marka produktu: Maluta Masa netto: 150 g Wartość energetyczna w 100 g: 113,00 kcal Białko w 100 g: 8,60 g Węglowodany w 100 g: 7,00 g Tłuszcz w 100 g: 4,00 g Ogólnie to nie rozumiem pytania , twarożek ma tyle gram ile sobie kupisz... różne są opakowania 150g [...]
5:00 – Śniadanie 9:30 – Drugie śniadanie 14:00 – Obiad 17:00 – Posiłek przedtreningowy 19:00 – Posiłek potreningowy 22:00 – Posiłek białkowy (pomiedzy posilkami rano sa dlugie przerwy moge dodac do tego bialko i inne sprawy w miedzyczasie mam jeszcze kreatyne, przedtreningowe na pompe, aminokwasy gainery itp) SNIADANIE: 100g Musli, mleko [...]
aha czyli białko z jedzenia typu mleko sery mieso jegurt po treningu i mam jeszcze 1 pytanie do ciebie ale nie o suple chodzi stagnacje aby ja zażegnać musze zamienic cwiczenia jakie wykonuje na dana partie mięśni Zmieniony przez - peja162 w dniu 2013-06-23 17:18:04
stagnacja w tym wieku :P? jeżeli chodzi o białko to ja ser i mleko raczej nie bo sporo laktozy, z nabiału polecam serek wiejski no i inne źródła - mięso (kurczak, wołowina, indyk etc.), ryby (białe czy łosoś)., a węgle - ryż, makaron, płatki owsiane, kasze. zależy też jaki masz cel - wypełnij ankiete
Nie ma to większego znaczenia, jeżeli twoja odżywka wzbogacona jest o enzymy usprawniające trawienie lepiej jednak dać w temp poniżej 40 stopni C. Ciepłe mleko z kolei poprawi rozpuszczalność. Na samo białko temperatura mleka/wody nie będzie miała wpływu.
Ważne by mleko nie było za gorące bo się białko zważy,.. Możesz rozwinąć tą myśl... bo zupełnie się z nią nie zgadzam. BTW w tym kontekście warzyć piszemy przez "rz"
W dobrze zbilansowanym jadłospisie powinno znaleźć się wysokojakościowe białko pochodzące z przynajmniej kilku różnych źródeł, takich jak chude mięso (drób, wołowina), ryby morskie (łosoś, śledź, dorsz, halibut, makrela), jaja (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) oraz nabiał (twaróg, jogurty naturalne, kefiry, mleko). Uzupełnieniem mogą być [...]
będzie ok, zalezy jeszcze co wchodzi w skład posiłków jakie produkty i ilosci, bo białko też wywołuje wyżut insuliny bo np jak na sniadanie pijesz mleko a ono jest insulinogenne
Sniadanie produkt ilość kcal białko węglowodany tłuszcze Jajo kurze całe 2 szt. 145 13 g 1 g 10 g Chleb żytni pełnoziarnisty 70 g 166 5 g 34 g 1 g Majonez dekoracyjny Winiary 15 g 105 0 g 0 g 11 g Płatki jęczmienne 50 g 178 5 g 35 g 2 g Mleko 3,2% 200 g 122 7 g 10 g 6 g Orzechy włoskie 19 g 124 3 g 1 g 12 g Rodzynki suszone 19 g 53 0 g 12 g 0 g [...]
[...] REDUKCJI ODEJMIJ 200-300KCAL Więc masz swoje zapotrzebowanie teraz przyjmij 2gr na kilogram masy ciała 1,1-5 gr tłuszczy na kilogram masy ciała a reszta to węglowodany białko - 1gr = 4kcal tłuszcze - 1gr = 9kcal węglowodany - 1gr = 4kcal skorzystaj z tych produktów białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledz , halibut) , białka [...]
Takie kwestie należy rozpatrywać indywidualnie. Mleko pite w umiarkowanych ilościach może być korzystną opcją w diecie, więc nie ma przeszkód by mieszać z nim bialko czy gainera, o ile nie masz alergii czy nietolerancji laktozy